Dikke truiendag 12 februari

  • 7 februari 2019
b

Dikke truiendag van dit jaar staat in het teken van "Klimaatflandriens" waarbij opgeroepen wordt om met de fiets naar school/werk te komen.

Omdat we het niet haalbaar zien om alle kinderen met de fiets naar school te laten komen op één en dezelfde dag en hieraan voor iedere klas een actie te koppelen, hebben wij het idee opgevat om al stappend iets te doen voor dikke truiendag én het klimaat. Een klimaatmars dus!

We stappen die dag met alle kinderen van de school, van peuters tot zesde leerjaar, tot aan het gemeentehuis en terug.  Het themalied van de acties aan de schoolpoort zullen we de hele weg tot ginder en terug samen zingen.  Aan het gemeentehuis houden we halt om onze klimaatwensen/eisen te overhandigen aan het gemeentebestuur. De klimaatwensen/eisen worden deze week in alle klassen met de kinderen geschreven, getekend, geschilderd,...zodat alle kinderen hun steentje kunnen bijdragen.

Ouders die samen met ons actie willen voeren, zijn meer dan welkom!

We vertrekken om 9u15 op school en zijn omstreeks 11u terug op school.

We vragen aan alle kinderen en deelnemende ouders om een fluohesje te dragen.

De toestemming voor het opzetten van deze klimaatmars werd aangevraagd bij het Schepencollege én goedgekeurd.  Dit betekent concreet dat de politie ons zal begeleiden op straat tijdens de klimaatmars.

 

U doet toch ook mee!?