Week tegen pesten

  • 5 februari 2018

Van 2 tot en met 9 februari loopt de Vlaamse week tegen pesten.  Ook wij nemen hier actief aan deel.

Naast de vele activiteiten en klasgesprekken in het kader van dit thema doen we ook mee aan de actie STIP IT :

Dit jaar slaan Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten de handen opnieuw in elkaar. Met de nieuwe song Stip na stip roept Tinne Oltmans kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten. Op ketnet.be kunnen ze een Manipest ondertekenen waarmee ze zich engageren om actie te ondernemen tegen pesten. Als ze dat gedaan hebben, maken ze dat zichtbaar door vier stippen op hun hand te tekenen. Zo wordt STIP IT een virus dat hopelijk heel Vlaanderen zal overnemen. 

s

Ook wij roepen zo veel mogelijk kinderen, ouders,… op om het manipest te ondertekenen en de vier stippen op de hand te tekenen om samen een krachtig signaal te geven tegen pesten. 

 

Daarnaast zullen op verschillende plaatsen op het schooldomein grote stippen omhoog gehangen worden met boodschappen van kinderen uit alle klassen in.  Zeker de moeite waard om te lezen als u op school komt.

Ook voor de ouders hangen we vier grote stippen in de inkomsas aan de schoolpoort.  Zo kunnen ook ouders een specifieke boodschap achterlaten.

Vrijdag 9 februari, de laatste dag van de week tegen pesten, komen we met alle kinderen samen en zingen we samen het campagnelied “Stip na stip” dat in alle klassen centraal zal staan tijdens deze actieweek.